logo
Просечната нето плата во Македонија е
30K
40K
50K
 
10% заработуваат помалку 23K MKD
10% заработуваат повеќе 52K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Опис на работната позиција

 • Подготовка на кампањи за дигитални медиуми усогласени со деловните цели
 • Координација на процесот на создавање на дигитална содржина (на пр. веб страница, блогови, соопштенија за печат и подкасти)
 • Управување со дигитални проекти
 • Воспоставување на интернет присуство за да се зајакне свеста за брендот
 • Одржување на силен глас за компанијата преку социјалните медиуми
 • Соработка со тимовите за маркетинг, продажба и развој на производ за да се обезбеди конзистентност на брендот
 • Предлагање и имплементација на методи на директен маркетинг за зголемување на профитабилноста
 • Мониторинг на ROI и KPIs
 • Следење на најновите трендови во сферата на дигиталните медиуми

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Пробај ја алатката за плати бесплатно

Најчестиот пат во кариерата на еден вработен

Графикот покажува како вработените најчесто напредуваат во својата кариера. Кликнете на името на позицијата за да добиете детали со податоци за плата.

Позиција: Специјалист за дигитален маркетинг - Маркетинг, рекламирање, PR

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

657. место

Асистент на професор во медицинско училиште

Образование, Наука и Истражување

Salary group 1

11.500 - 23.803 MKD

235. место

Главен и одговорен уредник

Менаџмент

Salary group 2

18.754 - 61.453 MKD

234. место

Специјалист за дигитален маркетинг

Маркетинг, рекламирање, PR

Salary group 2

23.261 - 52.457 MKD

233. место

Менаџер на возен парк

Менаџмент

Salary group 2

17.360 - 63.697 MKD

1. место

IT Architect

Информациски Технологии

Salary group 3

43.325 - 175.558 MKD

Дали овој опсег на плати е преголем?

Дознајте ја просечната плата во вашиот регион со пополнување на краток прашалник

Споредете ја вашата плата со другите

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

7.257,00 MKD*

* со вклучен ДДВ / 6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

 • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
 • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
 • Распределба на испитаниците во рангови на плати
 • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
 • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
 • Анализа на финансиски бенефиции