logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Општа работа вообичаено се движи од 280 USD (минимална плата) до 434 USD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Општа работа
280
300
320
340
360
380
400
420
 
10% заработуваат помалку 280 USD
10% заработуваат повеќе 434 USD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Анкетар

222 - 433 USD
Види повеќе

Дадилка

210 - 421 USD
Види повеќе

Општ работник

287 - 428 USD
Види повеќе

Работник

276 - 458 USD
Види повеќе

Службеник на приемен пулт

205 - 396 USD
Види повеќе

Хигиеничар

271 - 397 USD
Види повеќе

Хостеса

265 - 465 USD
Види повеќе