logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми вообичаено се движи од 18.574,00 MKD (минимална плата) до 32.849,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми
20K
22K
24K
26K
28K
30K
32K
 
10% заработуваат помалку 19K MKD
10% заработуваат повеќе 33K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

DTP Оператор

15.019 - 35.453 MKD
Види повеќе

Makerlab manager

16.331 - 36.343 MKD
Види повеќе

Аудио инженер

15.073 - 36.117 MKD
Види повеќе

Видео монтажер

17.005 - 38.961 MKD
Види повеќе

Графичар

15.957 - 34.074 MKD
Види повеќе

Директор на издавачката куќа

14.921 - 38.200 MKD
Види повеќе

Книговезец

14.900 - 25.360 MKD
Види повеќе

Лектор

14.900 - 32.218 MKD
Види повеќе

Менаџер за реклами и промоции

20.177 - 47.511 MKD
Види повеќе

Новинар

16.284 - 31.423 MKD
Види повеќе

Оператор на камера

15.417 - 36.555 MKD
Види повеќе

Организатор

14.900 - 33.401 MKD
Види повеќе

Печатер

18.320 - 35.116 MKD
Види повеќе

Помлад графички дизајнер

14.900 - 33.233 MKD
Види повеќе

Помошен продуцент за ТВ/Филм

16.759 - 39.813 MKD
Види повеќе

Постар графички дизајнер

24.994 - 48.349 MKD
Види повеќе

Продуцент

22.629 - 49.192 MKD
Види повеќе

Радио презентер

14.900 - 32.812 MKD
Види повеќе

Соработник за дизајн

14.900 - 29.568 MKD
Види повеќе

ТВ презентер

17.115 - 39.221 MKD
Види повеќе

Техничар (музичка продукција)

17.344 - 41.162 MKD
Види повеќе

Техничар за печатење

16.888 - 40.143 MKD
Види повеќе

Уредник

19.229 - 45.118 MKD
Види повеќе

Уредник

15.607 - 38.277 MKD
Види повеќе

Уредувач на фотографии

16.675 - 37.004 MKD
Види повеќе