logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Медицина и Социјална заштита вообичаено се движи од 286 EUR (минимална плата) до 670 EUR (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Медицина и Социјална заштита
300
400
500
600
 
10% заработуваат помалку 286 EUR
10% заработуваат повеќе 670 EUR
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Администратор за јавно здравје

189 - 535 EUR
Види повеќе

Акушерка

189 - 551 EUR
Види повеќе

Анестезиолог

387 - 1.031 EUR
Види повеќе

Асистент за здравствена заштита

189 - 500 EUR
Види повеќе

Ветеринар

274 - 674 EUR
Види повеќе

Ветеринарен техничар

210 - 510 EUR
Види повеќе

Возач на амбулантно возило

189 - 503 EUR
Види повеќе

Главна медицинска сестра

252 - 803 EUR
Види повеќе

Дадилка

189 - 510 EUR
Види повеќе

Доктор

426 - 790 EUR
Види повеќе

Забен техничар

281 - 674 EUR
Види повеќе

Заболекар

297 - 892 EUR
Види повеќе

Клинички психолог

266 - 681 EUR
Види повеќе

Клинички стручен соработник

447 - 1.071 EUR
Види повеќе

Лекар стажант

412 - 1.013 EUR
Види повеќе

Масер

216 - 436 EUR
Види повеќе

Медицинска сестра

292 - 576 EUR
Види повеќе

Медицинска сестра

309 - 562 EUR
Види повеќе

Медицински лаборант

321 - 546 EUR
Види повеќе

Медицински претставник за продажба

442 - 875 EUR
Види повеќе

Медицински советник

248 - 627 EUR
Види повеќе

Менаџер за регулаторни работи

761 - 1.160 EUR
Види повеќе

Менаџер на медицинска установа

260 - 712 EUR
Види повеќе

Микробиолог

245 - 685 EUR
Види повеќе

Младински работник

189 - 522 EUR
Види повеќе

Негувател, Личен асистент

209 - 386 EUR
Види повеќе

Нутриционист

189 - 514 EUR
Види повеќе

Оптичар

231 - 516 EUR
Види повеќе

Оптометрист

291 - 613 EUR
Види повеќе

Ортопедски техничар

326 - 789 EUR
Види повеќе

Парамедицинар

239 - 591 EUR
Види повеќе

Помошник во стоматолошка ординација

200 - 532 EUR
Види повеќе

Продукт менаџер

579 - 1.037 EUR
Види повеќе

Радиограф

290 - 646 EUR
Види повеќе

Радиолог

263 - 562 EUR
Види повеќе

Санитар

193 - 343 EUR
Види повеќе

Свештеник

306 - 733 EUR
Види повеќе

Социјален работник

220 - 575 EUR
Види повеќе

Социјален советник

204 - 572 EUR
Види повеќе

Специјалист за регулаторни работи

433 - 931 EUR
Види повеќе

Специјалист за социјална рехабилитација

189 - 469 EUR
Види повеќе

Стоматолошки хигиеничар

244 - 623 EUR
Види повеќе

Фармацевт

381 - 691 EUR
Види повеќе

Фармацевтски лаборант

325 - 582 EUR
Види повеќе

Физиотерапевт

245 - 577 EUR
Види повеќе