logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Медицина и Социјална заштита вообичаено се движи од 20.661 MKD (минимална плата) до 37.874 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Медицина и Социјална заштита
30K
 
10% заработуваат помалку 21K MKD
10% заработуваат повеќе 38K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Администратор за јавно здравје

11.500 - 32.661 MKD
Види повеќе

Акушерка

11.500 - 33.584 MKD
Види повеќе

Анестезиолог

23.592 - 62.892 MKD
Види повеќе

Асистент за здравствена заштита

11.500 - 30.487 MKD
Види повеќе

Ветеринар

16.704 - 41.087 MKD
Види повеќе

Ветеринарен техничар

12.836 - 31.102 MKD
Види повеќе

Возач на амбулантно возило

11.500 - 30.668 MKD
Види повеќе

Главна медицинска сестра

15.398 - 48.961 MKD
Види повеќе

Дадилка

11.500 - 31.128 MKD
Види повеќе

Доктор

25.980 - 48.168 MKD
Види повеќе

Забен техничар

17.149 - 41.092 MKD
Види повеќе

Заболекар

18.128 - 54.403 MKD
Види повеќе

Клинички психолог

16.235 - 41.546 MKD
Види повеќе

Клинички стручен соработник

27.248 - 65.335 MKD
Види повеќе

Лекар стажант

25.135 - 61.796 MKD
Види повеќе

Масер

13.178 - 26.573 MKD
Види повеќе

Медицинска сестра

17.814 - 35.162 MKD
Види повеќе

Медицинска сестра

18.870 - 34.271 MKD
Види повеќе

Медицински лаборант

19.600 - 33.281 MKD
Види повеќе

Медицински претставник за продажба

26.984 - 53.373 MKD
Види повеќе

Медицински советник

15.150 - 38.234 MKD
Види повеќе

Менаџер за регулаторни работи

46.407 - 70.736 MKD
Види повеќе

Менаџер на медицинска установа

15.875 - 43.458 MKD
Види повеќе

Микробиолог

14.936 - 41.778 MKD
Види повеќе

Младински работник

11.500 - 31.819 MKD
Види повеќе

Негувател, Личен асистент

12.764 - 23.537 MKD
Види повеќе

Нутриционист

11.500 - 31.334 MKD
Види повеќе

Оптичар

14.074 - 31.452 MKD
Види повеќе

Оптометрист

17.747 - 37.383 MKD
Види повеќе

Ортопедски техничар

19.899 - 48.147 MKD
Види повеќе

Парамедицинар

14.576 - 36.064 MKD
Види повеќе

Помошник во стоматолошка ординација

12.193 - 32.448 MKD
Види повеќе

Продукт менаџер

35.331 - 63.243 MKD
Види повеќе

Радиограф

17.663 - 39.384 MKD
Види повеќе

Радиолог

16.053 - 34.304 MKD
Види повеќе

Санитар

11.793 - 20.922 MKD
Види повеќе

Свештеник

18.667 - 44.739 MKD
Види повеќе

Социјален работник

13.397 - 35.056 MKD
Види повеќе

Социјален советник

12.413 - 34.916 MKD
Види повеќе

Специјалист за регулаторни работи

26.408 - 56.800 MKD
Види повеќе

Специјалист за социјална рехабилитација

11.500 - 28.601 MKD
Види повеќе

Стоматолошки хигиеничар

14.897 - 37.977 MKD
Види повеќе

Фармацевт

23.260 - 42.127 MKD
Види повеќе

Фармацевтски лаборант

19.817 - 35.512 MKD
Види повеќе

Физиотерапевт

14.955 - 35.219 MKD
Види повеќе