logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Медицина и Социјална заштита вообичаено се движи од 306 USD (минимална плата) до 717 USD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Медицина и Социјална заштита
400
500
600
700
 
10% заработуваат помалку 306 USD
10% заработуваат повеќе 717 USD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Администратор за јавно здравје

202 - 572 USD
Види повеќе

Акушерка

202 - 589 USD
Види повеќе

Анестезиолог

413 - 1.102 USD
Види повеќе

Асистент за здравствена заштита

202 - 534 USD
Види повеќе

Ветеринар

293 - 720 USD
Види повеќе

Ветеринарен техничар

225 - 545 USD
Види повеќе

Возач на амбулантно возило

202 - 537 USD
Види повеќе

Главна медицинска сестра

270 - 858 USD
Види повеќе

Дадилка

202 - 546 USD
Види повеќе

Доктор

455 - 844 USD
Види повеќе

Забен техничар

301 - 720 USD
Види повеќе

Заболекар

318 - 953 USD
Види повеќе

Клинички психолог

285 - 728 USD
Види повеќе

Клинички стручен соработник

478 - 1.145 USD
Види повеќе

Лекар стажант

441 - 1.083 USD
Види повеќе

Масер

231 - 466 USD
Види повеќе

Медицинска сестра

312 - 616 USD
Види повеќе

Медицинска сестра

331 - 601 USD
Види повеќе

Медицински лаборант

344 - 583 USD
Види повеќе

Медицински претставник за продажба

473 - 935 USD
Види повеќе

Медицински советник

266 - 670 USD
Види повеќе

Менаџер за регулаторни работи

813 - 1.240 USD
Види повеќе

Менаџер на медицинска установа

278 - 762 USD
Види повеќе

Микробиолог

262 - 732 USD
Види повеќе

Младински работник

202 - 558 USD
Види повеќе

Негувател, Личен асистент

224 - 413 USD
Види повеќе

Нутриционист

202 - 549 USD
Види повеќе

Оптичар

247 - 551 USD
Види повеќе

Оптометрист

311 - 655 USD
Види повеќе

Ортопедски техничар

349 - 844 USD
Види повеќе

Парамедицинар

255 - 632 USD
Види повеќе

Помошник во стоматолошка ординација

214 - 569 USD
Види повеќе

Продукт менаџер

619 - 1.108 USD
Види повеќе

Радиограф

310 - 690 USD
Види повеќе

Радиолог

281 - 601 USD
Види повеќе

Санитар

207 - 367 USD
Види повеќе

Свештеник

327 - 784 USD
Види повеќе

Социјален работник

235 - 614 USD
Види повеќе

Социјален советник

218 - 612 USD
Види повеќе

Специјалист за регулаторни работи

463 - 995 USD
Види повеќе

Специјалист за социјална рехабилитација

202 - 501 USD
Види повеќе

Стоматолошки хигиеничар

261 - 666 USD
Види повеќе

Фармацевт

408 - 738 USD
Види повеќе

Фармацевтски лаборант

347 - 622 USD
Види повеќе

Физиотерапевт

262 - 617 USD
Види повеќе