logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Култура и Уметност вообичаено се движи од 336 USD (минимална плата) до 648 USD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Култура и Уметност
400
500
600
 
10% заработуваат помалку 336 USD
10% заработуваат повеќе 648 USD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Актер

215 - 621 USD
Види повеќе

Археолог

215 - 573 USD
Види повеќе

Аудио инженер

276 - 616 USD
Види повеќе

Видео монтажер

329 - 663 USD
Види повеќе

Гардеробер/костимограф

238 - 679 USD
Види повеќе

Декоратер на излози

213 - 557 USD
Види повеќе

Дизајнер

322 - 864 USD
Види повеќе

Директор за култура

240 - 501 USD
Види повеќе

Кореограф

205 - 553 USD
Види повеќе

Куратор

259 - 641 USD
Види повеќе

Модел

228 - 674 USD
Види повеќе

Професионален шминкер, Произведувач на перики

207 - 543 USD
Види повеќе

Реставратор / Конзерватор

245 - 632 USD
Види повеќе

Сценски декоратор

208 - 534 USD
Види повеќе

Танцувач

221 - 590 USD
Види повеќе

Техничар за осветлување

285 - 654 USD
Види повеќе

Фотограф

253 - 729 USD
Види повеќе