logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Култура и Уметност вообичаено се движи од 307 EUR (минимална плата) до 592 EUR (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Култура и Уметност
400
500
 
10% заработуваат помалку 307 EUR
10% заработуваат повеќе 592 EUR
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Актер

196 - 568 EUR
Види повеќе

Археолог

196 - 524 EUR
Види повеќе

Аудио инженер

252 - 563 EUR
Види повеќе

Видео монтажер

301 - 606 EUR
Види повеќе

Гардеробер/костимограф

218 - 621 EUR
Види повеќе

Декоратер на излози

195 - 510 EUR
Види повеќе

Дизајнер

295 - 790 EUR
Види повеќе

Директор за култура

219 - 458 EUR
Види повеќе

Кореограф

187 - 506 EUR
Види повеќе

Куратор

237 - 586 EUR
Види повеќе

Модел

209 - 616 EUR
Види повеќе

Професионален шминкер, Произведувач на перики

189 - 496 EUR
Види повеќе

Реставратор / Конзерватор

224 - 578 EUR
Види повеќе

Сценски декоратор

190 - 488 EUR
Види повеќе

Танцувач

202 - 539 EUR
Види повеќе

Техничар за осветлување

261 - 598 EUR
Види повеќе

Фотограф

231 - 667 EUR
Види повеќе