logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Култура и Уметност вообичаено се движи од 16.386 MKD (минимална плата) до 45.795 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Култура и Уметност
20K
30K
40K
 
10% заработуваат помалку 16K MKD
10% заработуваат повеќе 46K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Актер

11.500 - 40.249 MKD
Види повеќе

Археолог

12.181 - 32.056 MKD
Види повеќе

Аудио инженер

15.042 - 36.162 MKD
Види повеќе

Видео монтажер

13.322 - 34.133 MKD
Види повеќе

Гардеробер/костимограф

13.088 - 38.627 MKD
Види повеќе

Декоратер на излози

11.854 - 29.338 MKD
Види повеќе

Дизајнер

25.302 - 58.789 MKD
Види повеќе

Директор за култура

13.697 - 28.155 MKD
Види повеќе

Кореограф

11.865 - 30.495 MKD
Види повеќе

Куратор

13.729 - 34.425 MKD
Види повеќе

Модел

13.317 - 37.184 MKD
Види повеќе

Професионален шминкер, Произведувач на перики

12.147 - 30.467 MKD
Види повеќе

Реставратор / Конзерватор

18.288 - 39.015 MKD
Види повеќе

Сценски декоратор

11.500 - 29.298 MKD
Види повеќе

Танцувач

12.201 - 33.500 MKD
Види повеќе

Техничар за осветлување

16.356 - 37.409 MKD
Види повеќе

Фотограф

17.270 - 44.994 MKD
Види повеќе