logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Автомобилска Индустрија вообичаено се движи од 18.079,00 MKD (минимална плата) до 37.917,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Автомобилска Индустрија
20K
30K
 
10% заработуваат помалку 18K MKD
10% заработуваат повеќе 38K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Автоелектричар

17.140 - 34.688 MKD
Види повеќе

Автолимар

16.053 - 36.000 MKD
Види повеќе

Автомеханичар

15.258 - 34.986 MKD
Види повеќе

Инженер за дизајн

14.900 - 51.971 MKD
Види повеќе

Инженер за одржување

21.900 - 58.293 MKD
Види повеќе

Инспектор за квалитет

19.128 - 35.476 MKD
Види повеќе

Лакер

16.561 - 37.110 MKD
Види повеќе

Монтер на автомобилски стакла

15.536 - 33.363 MKD
Види повеќе

Монтер на гуми

14.900 - 30.526 MKD
Види повеќе

Оператор на машина

15.988 - 31.074 MKD
Види повеќе

Процесен инженер

25.605 - 45.722 MKD
Види повеќе

Сервисер

16.719 - 35.572 MKD
Види повеќе

Тапацер на автомобили

14.900 - 30.130 MKD
Види повеќе

Техничар за дијагностика

16.086 - 40.956 MKD
Види повеќе

Техничар за електротехника

22.495 - 37.912 MKD
Види повеќе

Техничар за мехатроника

20.343 - 50.315 MKD
Види повеќе

Технолог

19.246 - 39.266 MKD
Види повеќе