logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Автомобилска Индустрија вообичаено се движи од 324 USD (минимална плата) до 780 USD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Автомобилска Индустрија
400
500
600
700
 
10% заработуваат помалку 324 USD
10% заработуваат повеќе 780 USD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Автоелектричар

294 - 677 USD
Види повеќе

Автолимар

272 - 638 USD
Види повеќе

Автомеханичар

333 - 708 USD
Види повеќе

Инженер за дизајн

349 - 948 USD
Види повеќе

Инженер за одржување

429 - 1.124 USD
Види повеќе

Инспектор за квалитет

331 - 762 USD
Види повеќе

Лакер

311 - 731 USD
Види повеќе

Монтер на автомобилски стакла

280 - 624 USD
Види повеќе

Монтер на гуми

322 - 588 USD
Види повеќе

Оператор на машина

321 - 572 USD
Види повеќе

Процесен инженер

487 - 946 USD
Види повеќе

Сервисер

296 - 692 USD
Види повеќе

Тапацер на автомобили

229 - 515 USD
Види повеќе

Техничар за дијагностика

294 - 745 USD
Види повеќе

Техничар за електротехника

383 - 761 USD
Види повеќе

Техничар за мехатроника

343 - 956 USD
Види повеќе

Технолог

332 - 753 USD
Види повеќе