logo
Просечната нето плата во Македонија е
20K
30K
 
10% заработуваат помалку 18K MKD
10% заработуваат повеќе 39K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Опис на работната позиција

 • Независна подготовка на материјали и презентации за претпоставен
 • Комуникација со деловните партнери на компанијата
 • Самостојна обработка на записници од состаноци
 • Препорачување и организирање на состаноци за претпоставен или за неговите деловни партнери
 • Евиденција на дефинирани работни задачи и следење на нивното завршување во даден рок
 • Креирање на неделни, месечни и годишни планови за работа на менаџерот и нивна координација со планираната работна динамика на претпоставениот или компанијата

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Пробај ја алатката за плати бесплатно

Најчестиот пат во кариерата на еден вработен

Графикот покажува како вработените најчесто напредуваат во својата кариера. Кликнете на името на позицијата за да добиете детали со податоци за плата.

Најчесто (>15%)
Невообичаено (5-15%)
Ретко (<5%)

Позиција: Асистент - Администрација

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

702. место

Асистент на професор во медицинско училиште

Образование, Наука и Истражување

Salary group 1

11.500 - 19.552 MKD

431. место

Калкулант

Економија, Финансии, Сметководство

Salary group 2

14.580 - 42.236 MKD

430. место

Асистент

Администрација

Salary group 2

17.747 - 39.036 MKD

429. место

Специјалист за социјални медиуми

Маркетинг, рекламирање, PR

Salary group 2

14.857 - 42.024 MKD

1. место

Главен извршен директор

Топ Менаџмент

Salary group 3

41.388 - 175.793 MKD

Дали овој опсег на плати е преголем?

Дознајте ја просечната плата во вашиот регион со пополнување на краток прашалник

Споредете ја вашата плата со другите

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

7.257,00 MKD*

* со вклучен ДДВ / 6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

 • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
 • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
 • Распределба на испитаниците во рангови на плати
 • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
 • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
 • Анализа на финансиски бенефиции