logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Администрација вообичаено се движи од 16.048,00 MKD (минимална плата) до 32.641,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Администрација
18K
20K
22K
24K
26K
28K
30K
32K
 
10% заработуваат помалку 16K MKD
10% заработуваат повеќе 33K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Административен работник, јавен службеник

15.794 - 31.241 MKD
Види повеќе

Администратор / оператор на наплатно место

16.405 - 29.167 MKD
Види повеќе

Администратор на договори

Види повеќе

Архивист, администратор на регистар

14.900 - 30.897 MKD
Види повеќе

Асистент

18.002 - 36.657 MKD
Види повеќе

Главен рецепционер

15.299 - 27.556 MKD
Види повеќе

Координатор на ЕУ проекти

21.175 - 62.024 MKD
Види повеќе

Оператор во контакт центар

16.553 - 35.014 MKD
Види повеќе

Офис менаџер

15.824 - 44.011 MKD
Види повеќе

Рецепционер

14.900 - 26.044 MKD
Види повеќе

Рецепционер I

15.272 - 26.156 MKD
Види повеќе

Секретар

15.263 - 26.182 MKD
Види повеќе

Службеник за внес на податоци

16.761 - 26.329 MKD
Види повеќе

Специјалист за ООП

Види повеќе

Специјалист за прокура

19.815 - 51.528 MKD
Види повеќе