logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Туризам, Гастрономија, Хотелиерство вообичаено се движи од 16.105,00 MKD (минимална плата) до 32.842,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Туризам, Гастрономија, Хотелиерство
20K
30K
 
10% заработуваат помалку 16K MKD
10% заработуваат повеќе 33K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Агент за резервација

16.210 - 33.071 MKD
Види повеќе

Аниматор

15.581 - 28.791 MKD
Види повеќе

Бармен

15.223 - 27.673 MKD
Види повеќе

Бродски офицер

24.687 - 49.792 MKD
Види повеќе

Готвач

16.517 - 34.831 MKD
Види повеќе

Келнер

15.001 - 28.987 MKD
Види повеќе

Келнер - Собна услуга

14.900 - 25.329 MKD
Види повеќе

Консиерж

14.900 - 34.017 MKD
Види повеќе

Крупиер

15.182 - 30.501 MKD
Види повеќе

Менаџер за кетеринг

18.989 - 53.715 MKD
Види повеќе

Менаџер за сместување

16.402 - 47.719 MKD
Види повеќе

Оперативен супервизор

15.023 - 44.512 MKD
Види повеќе

Пица мајстор

16.118 - 36.471 MKD
Види повеќе

Помошник во кујна

14.900 - 25.558 MKD
Види повеќе

Помошник готвач

14.900 - 25.209 MKD
Види повеќе

Портир

14.900 - 26.686 MKD
Види повеќе

Работник за подготовка на брза храна

14.900 - 25.757 MKD
Види повеќе

Раководител на сектор во малопродажен објект

19.549 - 40.943 MKD
Види повеќе

Рецепционер

14.900 - 25.705 MKD
Види повеќе

Слугинка

14.900 - 25.895 MKD
Види повеќе

Сомелиер

22.085 - 37.916 MKD
Види повеќе

Спа терапевт

14.900 - 28.687 MKD
Види повеќе

Спасувач, Инструктор за пливање

14.900 - 24.389 MKD
Види повеќе

Стјуардеса

21.677 - 42.144 MKD
Види повеќе

Туристички водич

14.900 - 35.903 MKD
Види повеќе

Шеф на кујна

17.237 - 53.695 MKD
Види повеќе