logo
Просечната нето плата во Македонија е
30K
40K
50K
60K
70K
 
10% заработуваат помалку 23K MKD
10% заработуваат повеќе 75K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Опис на работната позиција

 • Обезбедете соодветна корисничка поддршка, примајте и решавајте извештаи за грешки и проблеми.
 • Следете го системот и преземете мерки за да обезбедите без проблеми работење.
 • Управувајте со доделените модули според договорените внатрешни стандарди.
 • Комуницирајте со другите оддели за да обезбедите соодветна поддршка за корисниците на SAP.
 • Придонесете за развој на оперативни методологии и планови за развој.
 • Преземете нови иновации, како и професионално деактивирање на застарени информациони системи.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Пробај ја алатката за плати бесплатно

Најчестиот пат во кариерата на еден вработен

Графикот покажува како вработените најчесто напредуваат во својата кариера. Кликнете на името на позицијата за да добиете детали со податоци за плата.

Позиција: САП специјалист - Информациски Технологии

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

657. место

Асистент на професор во медицинско училиште

Образование, Наука и Истражување

Salary group 1

11.500 - 23.803 MKD

126. место

HR Generalist

Човечки Ресурси

Salary group 2

28.899 - 68.922 MKD

125. место

САП специјалист

Информациски Технологии

Salary group 2

22.574 - 75.230 MKD

124. место

Регрутер

Човечки Ресурси

Salary group 2

32.296 - 63.965 MKD

1. место

IT Architect

Информациски Технологии

Salary group 3

43.325 - 175.558 MKD

Дали овој опсег на плати е преголем?

Дознајте ја просечната плата во вашиот регион со пополнување на краток прашалник

Споредете ја вашата плата со другите

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

7.257,00 MKD*

* со вклучен ДДВ / 6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

 • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
 • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
 • Распределба на испитаниците во рангови на плати
 • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
 • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
 • Анализа на финансиски бенефиции