logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Информациски Технологии вообичаено се движи од 23.355,00 MKD (минимална плата) до 93.503,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Информациски Технологии
30K
40K
50K
60K
70K
80K
90K
 
10% заработуваат помалку 23K MKD
10% заработуваат повеќе 94K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

.NET Programmer

29.836 - 73.009 MKD
Види повеќе

ABAP Programmer

24.601 - 88.748 MKD
Види повеќе

ASP.NET Programmer

20.448 - 73.097 MKD
Види повеќе

Android Developer

25.653 - 81.743 MKD
Види повеќе

Backend developer

24.135 - 97.357 MKD
Види повеќе

Business Intelligence Specialist

19.139 - 65.699 MKD
Види повеќе

C Programmer

20.806 - 78.471 MKD
Види повеќе

C# Programmer

20.517 - 84.039 MKD
Види повеќе

C++ Programmer

22.295 - 84.130 MKD
Види повеќе

Database Administrator

24.110 - 62.006 MKD
Види повеќе

Database Analyst

20.909 - 67.985 MKD
Види повеќе

Frontend developer

25.856 - 76.896 MKD
Види повеќе

Game developer

21.311 - 86.237 MKD
Види повеќе

Go развивач

19.156 - 67.495 MKD
Види повеќе

IC Design Engineer

27.434 - 95.084 MKD
Види повеќе

IT Analyst

28.282 - 65.387 MKD
Види повеќе

IT Architect

28.472 - 146.042 MKD
Види повеќе

IT Business Analyst

21.821 - 65.055 MKD
Види повеќе

IT Consultant

22.572 - 75.638 MKD
Види повеќе

IT Network Administrator

14.900 - 49.682 MKD
Види повеќе

IT Product Manager

25.208 - 95.339 MKD
Види повеќе

IT Project Manager

33.027 - 87.346 MKD
Види повеќе

IT Security Specialist

18.885 - 94.560 MKD
Види повеќе

IT System Administrator

17.461 - 51.682 MKD
Види повеќе

IT Tester

20.186 - 73.674 MKD
Види повеќе

IT/Technical Support Specialist

15.455 - 56.710 MKD
Види повеќе

Java Programmer

27.451 - 114.380 MKD
Види повеќе

Javascript Programmer

23.318 - 97.226 MKD
Види повеќе

Microcontroller programmer

22.252 - 91.954 MKD
Види повеќе

Objective-C Programmer

21.510 - 85.246 MKD
Види повеќе

Oracle Programmer

24.166 - 87.467 MKD
Види повеќе

PHP Programmer

29.278 - 66.962 MKD
Види повеќе

Perl Programmer

20.125 - 75.553 MKD
Види повеќе

Python Programmer

21.801 - 79.798 MKD
Види повеќе

QA Automation Tester

21.379 - 109.058 MKD
Види повеќе

R Programmer

19.207 - 59.098 MKD
Види повеќе

Scrum Master

29.094 - 96.381 MKD
Види повеќе

Software Engineer

34.769 - 103.425 MKD
Види повеќе

Systems Administrator

17.982 - 51.132 MKD
Види повеќе

Systems Engineer

19.356 - 59.567 MKD
Види повеќе

User Experience Expert

20.151 - 68.786 MKD
Види повеќе

iOS Developer

25.107 - 100.301 MKD
Види повеќе

Веб администратор

16.416 - 36.911 MKD
Види повеќе

Веб дизајнер

29.143 - 58.768 MKD
Види повеќе

Дизајнер на игри

17.488 - 45.905 MKD
Види повеќе

Инженер DevOps

27.898 - 116.257 MKD
Види повеќе

Научник за податоци

25.782 - 85.986 MKD
Види повеќе

Програмер

26.504 - 89.121 MKD
Види повеќе

Ревизор на ИТ

18.904 - 55.754 MKD
Види повеќе

Руби програмер / програмер

22.523 - 119.348 MKD
Види повеќе

САП специјалист

18.385 - 60.466 MKD
Види повеќе

Сервисен инженер

19.773 - 49.354 MKD
Види повеќе

Сервисен техничар

16.606 - 36.563 MKD
Види повеќе

Техничар за компјутерска технологија

16.952 - 45.021 MKD
Види повеќе

Технички писател

19.706 - 50.193 MKD
Види повеќе