logo
Просечната нето плата во Македонија е
30K
40K
50K
60K
70K
80K
 
10% заработуваат помалку 27K MKD
10% заработуваат повеќе 90K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Опис на работната позиција

 • Комуникација со клиентот (внатрешен клиент), комуникација со архитект на податоци, аналитичари на податоци, програмери
 • Собирање структурирани и неструктуирани податоци, подготовка на податоци
 • Анализа на податоци, машинско учење, трансформација на податоци, предвидливо моделирање, визуелизација на податоци, рударство на текст, НЛП
 • Дизајн и развој на ново решение (R, Python)
 • Следете ги новите трендови на податоци
 • Воведување нови решенија и методи во областа на науката за податоци

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Пробај ја алатката за плати бесплатно

Најчестиот пат во кариерата на еден вработен

Графикот покажува како вработените најчесто напредуваат во својата кариера. Кликнете на името на позицијата за да добиете детали со податоци за плата.

Најчесто (>15%)
Невообичаено (5-15%)
Ретко (<5%)

Позиција: Научник за податоци - Информациски Технологии

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

702. место

Асистент на професор во медицинско училиште

Образование, Наука и Истражување

Salary group 1

11.500 - 19.552 MKD

46. место

.NET Programmer

Информациски Технологии

Salary group 2

24.820 - 86.348 MKD

45. место

Научник за податоци

Информациски Технологии

Salary group 2

26.669 - 90.049 MKD

44. место

Менаџер за управување со ризик

Менаџмент

Salary group 2

30.571 - 84.591 MKD

1. место

Главен извршен директор

Топ Менаџмент

Salary group 3

41.388 - 175.793 MKD

Дали овој опсег на плати е преголем?

Дознајте ја просечната плата во вашиот регион со пополнување на краток прашалник

Споредете ја вашата плата со другите

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

7.257,00 MKD*

* со вклучен ДДВ / 6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

 • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
 • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
 • Распределба на испитаниците во рангови на плати
 • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
 • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
 • Анализа на финансиски бенефиции