logo

Опсегот на плати на вработените кои работат во земја Македонија, по дифолт, е во опсег од 272,00 USD. (ниски плати) до 775,00 USD (високи плати, реалните плати можат да бидат изедначени повисоко).

Ова е вкупната месечна плата, вклучително и бонуси. Платите значително се разликуваат во индивидуалните работни позиции. Ако сте заинтересирани за плати за одредена позиција, учествувајте во истражувањето.

Просечната нето плата во Македонија е
300
400
500
600
700
 
10% заработуваат помалку 272 USD
10% заработуваат повеќе 775 USD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Опсег на плата

Распределба на вработените во Македонија во групи на плати во USD.

Плати според старосна група

Просечна плата и опсег во Македонија по возраст во USD.

300
400
500
600
700
800
900
1.000
<24
300
400
500
600
700
800
900
1.000
 
 
Просек 379
медијана 354
10% 246
25% 273
75% 457
90% 573
25-34
300
400
500
600
700
800
900
1.000
 
 
Просек 497
медијана 451
10% 246
25% 329
75% 613
90% 804
35-44
300
400
500
600
700
800
900
1.000
 
 
Просек 568
медијана 502
10% 247
25% 349
75% 712
90% 967
45-54
300
400
500
600
700
800
900
1.000
 
 
Просек 535
медијана 469
10% 246
25% 322
75% 674
90% 923
55+
300
400
500
600
700
800
900
1.000
 
 
Просек 480
медијана 431
10% 246
25% 308
75% 598
90% 796

Најдобро платените позиции во Македонија

Список на најдобро платените позиции и нивната просечна месечна плата во Македонија (USD).

1. Главен извршен директор Топ Менаџмент

8.233.395 USD

2. Регионален Менаџер / Директор Топ Менаџмент

6.469.465 USD

3. Извршен директор Топ Менаџмент

5.138.507 USD

4. IT Architect Информациски Технологии

5.053.667 USD

5. Директор за лизинг Лизинг

5.041.619 USD

6. ИТ Директор Топ Менаџмент

4.948.704 USD

7. Пилот Транспорт, Логистика

4.643.404 USD

8. Технички менаџер Технологија, Развој

4.605.052 USD

9. Директор за продажба Топ Менаџмент

4.585.624 USD

10. Контролор за воздушен сообраќај Транспорт, Логистика

4.571.872 USD

11. Java Programmer Информациски Технологии

4.537.242 USD

12. ИТ Менаџер Менаџмент

4.402.759 USD

13. Судија Право и Законодавство

4.331.291 USD

14. Software Engineer Информациски Технологии

4.293.696 USD

15. Маркетинг директор Топ Менаџмент

4.253.893 USD

16. Инженер DevOps Информациски Технологии

4.233.897 USD

17. Технички директор Топ Менаџмент

4.152.211 USD

18. Директор за логистика Топ Менаџмент

4.104.271 USD

19. Руби програмер / програмер Информациски Технологии

4.099.666 USD

20. Директор на кол центар Топ Менаџмент

4.028.072 USD

Најлошо платените позиции во Македонија

Список на најплатените позиции и нивната просечна месечна плата во Македонија (USD)

1. Асистент на професор во медицинско училиште Образование, Наука и Истражување

939.871 USD

2. Санитар Медицина и Социјална заштита

1.016.259 USD

3. Помошник наставник Образование, Наука и Истражување

1.021.936 USD

4. Работник во служба за обезбедување Обезбедување и Заштита

1.051.835 USD

5. Службеник на приемен пулт Општа работа

1.056.755 USD

6. Поштар Транспорт, Логистика

1.061.865 USD

7. Чевлар Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

1.064.388 USD

8. Шивачка Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

1.071.894 USD

9. Негувател, Личен асистент Медицина и Социјална заштита

1.078.896 USD

10. Спасувач, Инструктор за пливање Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

1.087.916 USD

11. Хигиеничар Општа работа

1.095.360 USD

12. Дадилка Општа работа

1.095.612 USD

13. Келнер - Собна услуга Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

1.113.715 USD

14. Чувар Менаџмент

1.113.968 USD

15. Работник на погребната служба Услужни дејности

1.116.175 USD

16. Работник за грижа на животни Земјоделство, Прехранбена индустрија

1.118.131 USD

17. Фризер Услужни дејности

1.121.916 USD

18. Фотограф Култура и Уметност

1.122.609 USD

19. Шивач Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

1.126.710 USD

20. Благајник Транспорт, Логистика

1.129.800 USD

Најновите профили во истражувањето за плати

Список на неодамнешни испитаници чии податоци се користат во понатамошните пресметки на истражувањето на платите.

gender icon
Фармацевтски лаборант
Медицина и Социјална заштита
Старосна група
<24
Работно искуство:
помалку од една година
Регион
Источен
Образование:
Нето плата
365 USD
Нето плата
23.000 MKD
Годишна нето-плата
4.380 USD
Годишна нето-плата
276.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 23:19:34
gender icon
iOS Developer
Информациски Технологии
Старосна група
Работно искуство:
1 до 2 години
Регион
Североисточен
Образование:
Нето плата
1.585 USD
Нето плата
100.000 MKD
Годишна нето-плата
19.020 USD
Годишна нето-плата
1.200.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 23:19:30
gender icon
Универзитетски асистент
Образование, Наука и Истражување
Старосна група
25-34
Работно искуство:
1 до 2 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
454 USD
Нето плата
28.647 MKD
Годишна нето-плата
5.448 USD
Годишна нето-плата
343.764 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 21:39:48
gender icon
Главен сметководител
Економија, Финансии, Сметководство
Старосна група
45-54
Работно искуство:
над 10 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
602 USD
Нето плата
38.000 MKD
Годишна нето-плата
7.224 USD
Годишна нето-плата
456.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 21:04:15
gender icon
Java Programmer
Информациски Технологии
Старосна група
Работно искуство:
над 10 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
1.902 USD
Нето плата
120.000 MKD
Годишна нето-плата
22.824 USD
Годишна нето-плата
1.440.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 19:49:12
gender icon
Економски/Финансиски менаџер
Топ Менаџмент
Старосна група
25-34
Работно искуство:
6 до 10 години
Регион
Пелагониски
Образование:
Нето плата
1.215 USD
Нето плата
76.667 MKD
Годишна нето-плата
14.580 USD
Годишна нето-плата
920.004 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 19:49:23
gender icon
Службеник за пресметка на плати
Економија, Финансии, Сметководство
Старосна група
25-34
Работно искуство:
1 до 2 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
476 USD
Нето плата
30.000 MKD
Годишна нето-плата
5.712 USD
Годишна нето-плата
360.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 18:35:34
gender icon
Градежен инженер
Градежништво и Недвижности
Старосна група
25-34
Работно искуство:
3 до 5 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
511 USD
Нето плата
32.250 MKD
Годишна нето-плата
6.132 USD
Годишна нето-плата
387.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 18:30:08
gender icon
Келнер
Туризам, Гастрономија, Хотелиерство
Старосна група
<24
Работно искуство:
1 до 2 години
Регион
Југозападен
Образование:
Нето плата
285 USD
Нето плата
18.000 MKD
Годишна нето-плата
3.420 USD
Годишна нето-плата
216.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 18:09:40
gender icon
Возен инструктор
Образование, Наука и Истражување
Старосна група
45-54
Работно искуство:
над 10 години
Регион
Југозападен
Образование:
Нето плата
325 USD
Нето плата
20.500 MKD
Годишна нето-плата
3.900 USD
Годишна нето-плата
246.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 15:28:10