logo
Просечната нето плата во Македонија е
15K
16K
17K
18K
19K
20K
 
10% 15K MKD
90% 20K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Позиција: Службеник на приемен пулт - Општа работа

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

696. место

Санитар

Медицина и Социјална заштита

Salary group 1

14.900 - 17.837 MKD

691. место

Помошник наставник

Образование, Наука и Истражување

Salary group 2

14.900 - 18.157 MKD

690. место

Службеник на приемен пулт

Општа работа

Salary group 2

14.900 - 19.942 MKD

689. место

Чевлар

Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

Salary group 2

14.900 - 18.769 MKD

1. место

Главен извршен директор

Топ Менаџмент

Salary group 3

29.823 - 141.873 MKD

Дали овој опсег на плати е преголем?

Дознајте ја просечната плата во вашиот регион со пополнување на краток прашалник

Споредете ја вашата плата со другите

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

7.257,00 MKD*

* со вклучен ДДВ / 6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

  • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
  • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
  • Распределба на испитаниците во рангови на плати
  • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
  • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
  • Анализа на финансиски бенефиции