logo
Просечната нето плата во Македонија е
16K
18K
20K
22K
24K
 
10% 15K MKD
90% 24K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Позиција: Моден дизајнер, Кројач - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

690. место

Помошник наставник

Образование, Наука и Истражување

Salary group 1

14.500 - 18.094 MKD

598. место

Продавач / Касиер

Трговија

Salary group 2

14.962 - 24.381 MKD

597. место

Моден дизајнер, Кројач

Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

Salary group 2

15.169 - 24.291 MKD

596. место

Организатор

Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми

Salary group 2

14.500 - 28.354 MKD

1. место

Извршен директор

Топ Менаџмент

Salary group 3

26.431 - 171.829 MKD

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

  • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
  • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
  • Распределба на испитаниците во рангови на плати
  • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
  • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
  • Анализа на финансиски бенефиции