logo

Просечната нето плата во Македонија е 32.073 MKD

Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Позиција: Специјалист за едукација на вработените - Човечки Ресурси

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

716. место

Асистент на професор во медицинско училиште

Образование, Наука и Истражување

Salary group 1

12.670 MKD

199. место

Менаџер на служба за обезбедување

Менаџмент

Salary group 2

32.046 MKD

198. место

Специјалист за едукација на вработените

Човечки Ресурси

Salary group 2

32.073 MKD

197. место

IT System Administrator

Информациски Технологии

Salary group 2

32.220 MKD

1. место

Главен извршен директор

Топ Менаџмент

Salary group 3

105.392 MKD

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

  • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
  • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
  • Распределба на испитаниците во рангови на плати
  • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
  • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
  • Анализа на финансиски бенефиции