logo
Просечната нето плата во Македонија е
16K
18K
20K
22K
24K
 
10% 15K MKD
90% 23K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Позиција: Рецепционер - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

690. место

Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување

Salary group 1

14500 - 18094 MKD

623. место

Стругач - Механички Инженеринг

Salary group 2

14500 - 25469 MKD

622. место

Рецепционер - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

Salary group 2

14500 - 23327 MKD

621. место

Библиотекар - Образование, Наука и Истражување

Salary group 2

14500 - 26711 MKD

1. место

Извршен директор - Топ Менаџмент

Salary group 3

24501 - 201042 MKD

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

  • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
  • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
  • Распределба на испитаниците во рангови на плати
  • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
  • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
  • Анализа на финансиски бенефиции