logo
Просечната нето плата во Македонија е
30K
40K
50K
60K
70K
80K
90K
 
10% заработуваат помалку 24K MKD
10% заработуваат повеќе 94K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Опис на работната позиција

 • Стратегија и визија: Развијте и пренесете јасна визија и стратегија за производот на тимот за развој, засегнатите страни и високото раководство.
 • Управување со заостанатите производи: Создадете, приоретизирајте и управувајте со заостанатиот заостаток на производи, осигурувајќи се дека е добро уреден, рафиниран и подготвен за развој.
 • Собирање на барања: Соработувајте со засегнатите страни, клиентите и корисниците за да ги разберете нивните потреби и да ги соберете барањата, преточувајќи ги во јасни кориснички приказни и критериуми за прифаќање.
 • Агилно планирање и извршување: учествувајте во агилни церемонии, како што се планирање на спринт, заостанати дотерување и дневни стенд-ап, осигурувајќи дека тимот работи ефикасно и дава вредност во секој спринт.
 • Управување со издавање: Координирајте го и управувајте со процесот на ослободување, осигурувајќи се дека зголемувањата на производот се испорачуваат на време и ги исполнуваат стандардите за квалитет.
 • Вкрстена функционална соработка: тесно соработувајте со развојните тимови, дизајнерите на UX/UI, обезбедувањето квалитет и други засегнати страни за да дефинирате и испорачувате висококвалитетни производи кои се усогласуваат со деловните цели.
 • Управување со засегнатите страни: Вклучете ги и управувајте со односите со внатрешните и надворешните засегнати страни, адресирајте ги нивните грижи, собирајте повратни информации и одржувајќи ги информирани за напредокот на производот.
 • Документација на производот: Креирајте и одржувајте документација за производот, вклучувајќи упатства за корисникот, белешки за издавање и други релевантни материјали за поддршка на усвојувањето и употребата на производот.
 • Анализа на пазарот и конкурентноста: Спроведете истражување на пазарот и конкурентна анализа за да ги идентификувате трендовите, можностите и потенцијалните подобрувања на производите што можат да и дадат на организацијата конкурентна предност.
 • Континуирано подобрување: активно барајте повратни информации од корисниците и засегнатите страни, следете ги перформансите и метриката на производот и идентификувајте области за подобрување, поттикнувајќи континуирано подобрување и оптимизација на производот.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Пробај ја алатката за плати бесплатно

Најчестиот пат во кариерата на еден вработен

Графикот покажува како вработените најчесто напредуваат во својата кариера. Кликнете на името на позицијата за да добиете детали со податоци за плата.

Позиција: Product owner - Менаџмент

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

613. место

Асистент на професор во медицинско училиште

Образование, Наука и Истражување

Salary group 1

11.500 - 21.370 MKD

37. место

Менаџер за човечки ресурси

Менаџмент

Salary group 2

24.813 - 82.634 MKD

36. место

Product owner

Менаџмент

Salary group 2

24.482 - 94.017 MKD

35. место

PHP Programmer

Информациски Технологии

Salary group 2

41.540 - 80.163 MKD

1. место

Главен извршен директор

Топ Менаџмент

Salary group 3

33.118 - 192.655 MKD

Дали овој опсег на плати е преголем?

Дознајте ја просечната плата во вашиот регион со пополнување на краток прашалник

Споредете ја вашата плата со другите

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

7.257,00 MKD*

* со вклучен ДДВ / 6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

 • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
 • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
 • Распределба на испитаниците во рангови на плати
 • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
 • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
 • Анализа на финансиски бенефиции