logo
Просечната нето плата во Македонија е
30K
40K
50K
60K
70K
80K
90K
 
10% заработуваат помалку 23K MKD
10% заработуваат повеќе 98K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Пробај ја алатката за плати бесплатно

Позиција: Менаџер на медицинска установа - Топ Менаџмент

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

722. место

Асистент на професор во медицинско училиште

Образование, Наука и Истражување

Salary group 1

14.900 - 19.845 MKD

44. место

Менаџер за обезбедување на квалитет

Топ Менаџмент

Salary group 2

14.960 - 107.935 MKD

43. место

Менаџер на медицинска установа

Топ Менаџмент

Salary group 2

22.900 - 98.425 MKD

42. место

Менаџер за квалитет

Менаџмент

Salary group 2

24.711 - 90.346 MKD

1. место

Главен извршен директор

Топ Менаџмент

Salary group 3

48.785 - 207.936 MKD

Дали овој опсег на плати е преголем?

Дознајте ја просечната плата во вашиот регион со пополнување на краток прашалник

Споредете ја вашата плата со другите

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

7.257,00 MKD*

* со вклучен ДДВ / 6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

  • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
  • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
  • Распределба на испитаниците во рангови на плати
  • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
  • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
  • Анализа на финансиски бенефиции