logo

59% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 32.658,00 MKD.

Постави на страница

x

ЈугозападенРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

ЈугозападенПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Главен извршен директор - Топ Менаџмент 95.071
Регионален Менаџер / Директор - Топ Менаџмент 82.022
ИТ Директор - Топ Менаџмент 79.675
Software Engineer - Информациски Технологии 76.118
Инженер DevOps - Информациски Технологии 74.812
Извршен директор - Топ Менаџмент 74.324
Програмер - Информациски Технологии 70.353
Директор за лизинг - Лизинг 69.784
QA Automation Tester - Информациски Технологии 68.729
IT Architect - Информациски Технологии 66.293
Постави на страница

Постави на страница

x

ЈугозападенПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Асистент на професор во медицинско училиште - Образование, Наука и Истражување 12.252
Службеник на приемен пулт - Општа работа 13.800
Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување 14.145
Чевлар - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 14.877
Спасувач, Инструктор за пливање - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 14.977
Санитар - Медицина и Социјална заштита 15.116
Дадилка - Општа работа 15.165
Келнер - Собна услуга - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 15.286
Поштар - Транспорт, Логистика 15.324
Работник за грижа на животни - Земјоделство, Прехранбена индустрија 15.477
Постави на страница

Постави на страница

x

ЈугозападенНајчести бенефиции

Постави на страница