logo

58% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 32.249,00 MKD.

Постави на страница

x

ПолошкиРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

ПолошкиПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Главен извршен директор - Топ Менаџмент 95.097
ИТ Директор - Топ Менаџмент 76.961
Контролор за воздушен сообраќај - Транспорт, Логистика 74.738
Software Engineer - Информациски Технологии 74.026
Регионален Менаџер / Директор - Топ Менаџмент 73.007
Извршен директор - Топ Менаџмент 72.348
Директор за лизинг - Лизинг 68.650
IT Architect - Информациски Технологии 64.774
Директор за продажба - Топ Менаџмент 63.028
Директор на оддел - Јавна администрација, Самоуправа 61.647
Постави на страница

Постави на страница

x

ПолошкиПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Асистент на професор во медицинско училиште - Образование, Наука и Истражување 12.830
Санитар - Медицина и Социјална заштита 13.838
Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување 13.915
Службеник на приемен пулт - Општа работа 14.222
Негувател на постари лица - Медицина и Социјална заштита 14.235
Чевлар - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 14.696
Спасувач, Инструктор за пливање - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 14.814
Поштар - Транспорт, Логистика 15.005
Работник за грижа на животни - Земјоделство, Прехранбена индустрија 15.403
Работник на погребната служба - Услужни дејности 15.422
Постави на страница

Постави на страница

x

ПолошкиНајчести бенефиции

Постави на страница