logo

61% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 37.012,00 MKD.

Постави на страница

x

СкопскиРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

СкопскиПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Главен извршен директор - Топ Менаџмент 109.055
Регионален Менаџер / Директор - Топ Менаџмент 100.929
ИТ Директор - Топ Менаџмент 98.041
Извршен директор - Топ Менаџмент 91.456
Директор за продажба - Топ Менаџмент 87.101
Директор за лизинг - Лизинг 86.669
Контролор за воздушен сообраќај - Транспорт, Логистика 78.638
Директор на кол центар - Топ Менаџмент 76.500
Software Engineer - Информациски Технологии 76.260
Економски/Финансиски менаџер - Топ Менаџмент 76.145
Постави на страница

Постави на страница

x

СкопскиПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Асистент на професор во медицинско училиште - Образование, Наука и Истражување 14.390
Службеник на приемен пулт - Општа работа 16.516
Санитар - Медицина и Социјална заштита 16.572
Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување 16.614
Работник за грижа на животни - Земјоделство, Прехранбена индустрија 17.431
Дадилка - Општа работа 18.149
Негувател, Личен асистент - Медицина и Социјална заштита 18.353
Чевлар - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 18.477
Училишен домар - Образование, Наука и Истражување 18.499
Хигиеничар - Општа работа 18.612
Постави на страница

Постави на страница

x

СкопскиНајчести бенефиции

Постави на страница