logo

61% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 37.496,00 MKD.

Постави на страница

x

СкопскиРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

СкопскиПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Главен извршен директор - Топ Менаџмент 106.234
ИТ Директор - Топ Менаџмент 96.266
Контролор за воздушен сообраќај - Транспорт, Логистика 94.409
Регионален Менаџер / Директор - Топ Менаџмент 91.320
Директор за продажба - Топ Менаџмент 88.076
Извршен директор - Топ Менаџмент 87.990
Директор за лизинг - Лизинг 86.669
Software Engineer - Информациски Технологии 83.716
Економски/Финансиски менаџер - Топ Менаџмент 79.124
IT Architect - Информациски Технологии 77.371
Постави на страница

Постави на страница

x

СкопскиПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Асистент на професор во медицинско училиште - Образование, Наука и Истражување 15.318
Санитар - Медицина и Социјална заштита 16.572
Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување 16.614
Негувател на постари лица - Медицина и Социјална заштита 17.048
Службеник на приемен пулт - Општа работа 17.303
Работник за грижа на животни - Земјоделство, Прехранбена индустрија 17.634
Училишен домар - Образование, Наука и Истражување 18.499
Чевлар - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 18.553
Пикер - Земјоделство, Прехранбена индустрија 18.564
Хигиеничар - Општа работа 18.887
Постави на страница

Постави на страница

x

СкопскиНајчести бенефиции

Постави на страница