logo

58% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 33.499,00 MKD.

Постави на страница

x

ЈугоисточенРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

ЈугоисточенПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Главен извршен директор - Топ Менаџмент 97.030
Регионален Менаџер / Директор - Топ Менаџмент 83.713
ИТ Директор - Топ Менаџмент 81.317
Извршен директор - Топ Менаџмент 75.856
Директор за лизинг - Лизинг 71.222
IT Architect - Информациски Технологии 65.350
Контролор за воздушен сообраќај - Транспорт, Логистика 64.760
Директор за продажба - Топ Менаџмент 64.584
Директор на кол центар - Топ Менаџмент 63.450
Економски/Финансиски менаџер - Топ Менаџмент 62.884
Постави на страница

Постави на страница

x

ЈугоисточенПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Асистент на професор во медицинско училиште - Образование, Наука и Истражување 12.504
Службеник на приемен пулт - Општа работа 14.085
Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување 14.437
Чевлар - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 15.184
Санитар - Медицина и Социјална заштита 15.361
Спасувач, Инструктор за пливање - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 15.369
Поштар - Транспорт, Логистика 15.396
Дадилка - Општа работа 15.478
Келнер - Собна услуга - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 15.686
Работник за грижа на животни - Земјоделство, Прехранбена индустрија 15.796
Постави на страница

Постави на страница

x

ЈугоисточенНајчести бенефиции

Постави на страница