logo

59% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 33.881,00 MKD.

Постави на страница

x

ЈугоисточенРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

ЈугоисточенПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Главен извршен директор - Топ Менаџмент 98.661
ИТ Директор - Топ Менаџмент 79.845
Контролор за воздушен сообраќај - Транспорт, Логистика 77.747
Software Engineer - Информациски Технологии 76.801
Регионален Менаџер / Директор - Топ Менаџмент 75.743
Извршен директор - Топ Менаџмент 75.059
Директор за лизинг - Лизинг 71.222
IT Architect - Информациски Технологии 67.202
Директор за продажба - Топ Менаџмент 65.390
Програмер - Информациски Технологии 63.494
Постави на страница

Постави на страница

x

ЈугоисточенПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Асистент на професор во медицинско училиште - Образование, Наука и Истражување 13.311
Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување 14.437
Службеник на приемен пулт - Општа работа 14.756
Чевлар - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 15.247
Санитар - Медицина и Социјална заштита 15.361
Спасувач, Инструктор за пливање - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 15.369
Поштар - Транспорт, Логистика 15.609
Негувател на постари лица - Медицина и Социјална заштита 15.802
Работник за грижа на животни - Земјоделство, Прехранбена индустрија 15.980
Работник на погребната служба - Услужни дејности 16.000
Постави на страница

Постави на страница

x

ЈугоисточенНајчести бенефиции

Постави на страница