logo

56% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 33.004,00 MKD.

Постави на страница

x

ИсточенРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

ИсточенПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Главен извршен директор - Топ Менаџмент 92.278
Регионален Менаџер / Директор - Топ Менаџмент 79.613
ИТ Директор - Топ Менаџмент 77.334
Извршен директор - Топ Менаџмент 72.140
Software Engineer - Информациски Технологии 70.564
Инженер DevOps - Информациски Технологии 69.259
Директор за лизинг - Лизинг 67.734
Програмер - Информациски Технологии 64.800
Контролор за воздушен сообраќај - Транспорт, Логистика 63.865
QA Automation Tester - Информациски Технологии 63.176
Постави на страница

Постави на страница

x

ИсточенПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Асистент на професор во медицинско училиште - Образование, Наука и Истражување 11.892
Службеник на приемен пулт - Општа работа 13.395
Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување 13.730
Чевлар - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 14.440
Спасувач, Инструктор за пливање - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 14.616
Дадилка - Општа работа 14.720
Келнер - Собна услуга - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 14.917
Санитар - Медицина и Социјална заштита 14.978
Работник за грижа на животни - Земјоделство, Прехранбена индустрија 15.022
Поштар - Транспорт, Логистика 15.183
Постави на страница

Постави на страница

x

ИсточенНајчести бенефиции

Постави на страница