logo

57% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 34.917,00 MKD.

Постави на страница

x

ИсточенРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

ИсточенПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Software Engineer - Информациски Технологии 95.874
Програмер - Информациски Технологии 78.579
ИТ Директор - Топ Менаџмент 77.737
Backend developer - Информациски Технологии 76.371
.NET Programmer - Информациски Технологии 75.845
Frontend developer - Информациски Технологии 74.274
Регионален Менаџер / Директор - Топ Менаџмент 70.907
Java Programmer - Информациски Технологии 70.724
Директор за продажба - Топ Менаџмент 70.316
IT Architect - Информациски Технологии 67.754
Постави на страница

Постави на страница

x

ИсточенПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Асистент на професор во медицинско училиште - Образование, Наука и Истражување 11.946
Службеник на приемен пулт - Општа работа 13.400
Социјален советник - Медицина и Социјална заштита 13.593
Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување 13.790
Училишен домар - Образование, Наука и Истражување 14.103
Собирач на отпад - Услужни дејности 14.552
Слугинка - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 14.868
Менаџер на училишна кантина - Образование, Наука и Истражување 14.987
Поштар - Транспорт, Логистика 15.014
Работник на погребната служба - Услужни дејности 15.129
Постави на страница

Постави на страница

x

ИсточенНајчести бенефиции

Постави на страница