logo

56% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 31.752,00 MKD.

Постави на страница

x

ИсточенРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

ИсточенПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Главен извршен директор - Топ Менаџмент 96.417
Регионален Менаџер / Директор - Топ Менаџмент 87.567
ИТ Директор - Топ Менаџмент 77.010
Software Engineer - Информациски Технологии 71.884
Инженер DevOps - Информациски Технологии 71.837
Директор за лизинг - Лизинг 67.734
Економски/Финансиски менаџер - Топ Менаџмент 67.027
Извршен директор - Топ Менаџмент 65.283
Контролор за воздушен сообраќај - Транспорт, Логистика 63.865
IT Architect - Информациски Технологии 62.789
Постави на страница

Постави на страница

x

ИсточенПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Асистент на професор во медицинско училиште - Образование, Наука и Истражување 11.892
Службеник на приемен пулт - Општа работа 13.395
Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување 13.730
Чевлар - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 14.415
Спасувач, Инструктор за пливање - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 14.616
Дадилка - Општа работа 14.720
Келнер - Собна услуга - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 14.871
Поштар - Транспорт, Логистика 14.958
Санитар - Медицина и Социјална заштита 14.978
Работник на погребната служба - Услужни дејности 14.995
Постави на страница

Постави на страница

x

ИсточенНајчести бенефиции

Постави на страница