logo

51% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 30.327,00 MKD.

Постави на страница

x

ПелагонискиРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Главен извршен директор - Топ Менаџмент 95.341
Регионален Менаџер / Директор - Топ Менаџмент 86.589
ИТ Директор - Топ Менаџмент 76.150
Директор за лизинг - Лизинг 66.978
Економски/Финансиски менаџер - Топ Менаџмент 66.279
Извршен директор - Топ Менаџмент 64.554
Software Engineer - Информациски Технологии 64.309
Инженер DevOps - Информациски Технологии 64.262
IT Architect - Информациски Технологии 62.193
Контролор за воздушен сообраќај - Транспорт, Логистика 62.169
Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Асистент на професор во медицинско училиште - Образование, Наука и Истражување 11.759
Службеник на приемен пулт - Општа работа 13.245
Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување 13.576
Санитар - Медицина и Социјална заштита 14.050
Чевлар - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 14.254
Спасувач, Инструктор за пливање - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 14.535
Дадилка - Општа работа 14.555
Поштар - Транспорт, Логистика 14.561
Келнер - Собна услуга - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 14.789
Работник на погребната служба - Услужни дејности 14.828
Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиНајчести бенефиции

Постави на страница