logo

56% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 26.391,00 MKD.

Постави на страница

x

ПелагонискиРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Главен извршен директор - Топ Менаџмент 88.912
Регионален Менаџер / Директор - Топ Менаџмент 68.733
Извршен директор - Топ Менаџмент 65.804
ИТ Директор - Топ Менаџмент 62.769
Директор за лизинг - Лизинг 62.330
Контролор за воздушен сообраќај - Транспорт, Логистика 59.392
IT Architect - Информациски Технологии 54.768
Java Programmer - Информациски Технологии 53.279
Пилот - Транспорт, Логистика 52.632
IT Project Manager - Информациски Технологии 51.437
Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Пакувач - Производство 14.500
Шивач - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 14.500
Спасувач, Инструктор за пливање - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 14.500
Негувател, Личен асистент - Медицина и Социјална заштита 14.500
Асистент на професор во медицинско училиште - Образование, Наука и Истражување 14.500
Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување 14.500
Санитар - Медицина и Социјална заштита 14.500
Менаџер на училишна кантина - Образование, Наука и Истражување 14.500
Професионален шминкер, Произведувач на перики - Култура и Уметност 14.500
Работник за грижа на животни - Земјоделство, Прехранбена индустрија 14.500
Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиНајчести бенефиции

Постави на страница