logo

55% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 32.604,00 MKD.

Постави на страница

x

ПелагонискиРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Главен извршен директор - Топ Менаџмент 92.781
ИТ Директор - Топ Менаџмент 75.087
Контролор за воздушен сообраќај - Транспорт, Логистика 74.637
Регионален Менаџер / Директор - Топ Менаџмент 71.229
Извршен директор - Топ Менаџмент 70.586
Software Engineer - Информациски Технологии 70.314
Директор за лизинг - Лизинг 66.978
Инженер DevOps - Информациски Технологии 63.940
IT Architect - Информациски Технологии 63.303
Директор за продажба - Топ Менаџмент 61.493
Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Асистент на професор во медицинско училиште - Образование, Наука и Истражување 12.517
Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување 13.576
Службеник на приемен пулт - Општа работа 13.876
Санитар - Медицина и Социјална заштита 14.050
Чевлар - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 14.338
Негувател на постари лица - Медицина и Социјална заштита 14.454
Спасувач, Инструктор за пливање - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 14.535
Поштар - Транспорт, Логистика 14.985
Работник за грижа на животни - Земјоделство, Прехранбена индустрија 15.028
Работник на погребната служба - Услужни дејности 15.047
Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиНајчести бенефиции

Постави на страница