logo

65% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 45.649,00 MKD.

Постави на страница

x

ПелагонискиРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
IT Architect - Информациски Технологии 127.144
Инженер DevOps - Информациски Технологии 90.011
Научник за податоци - Информациски Технологии 88.550
Java Programmer - Информациски Технологии 88.282
IT Consultant - Информациски Технологии 88.206
Проектен менаџер - Менаџмент 88.101
Директор на оддел за безбедност и здравје - Обезбедување и Заштита 87.973
Software Engineer - Информациски Технологии 87.912
Scrum Master - Информациски Технологии 87.674
Директор за човечки ресурси - Човечки Ресурси 87.608
Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Чувар - Менаџмент 20.470
Помошник во стоматолошка ординација - Медицина и Социјална заштита 25.043
Рецепционер - Администрација 25.199
Курир - Транспорт, Логистика 25.427
Благајник - Економија, Финансии, Сметководство 26.057
Хемичар - Хемиска Индустрија 27.018
Рецепционер - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 27.263
Мерчендајзер - Трговија 27.776
Административен работник, јавен службеник - Администрација 28.257
Продавач / Касиер - Трговија 28.399
Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиНајчести бенефиции

Постави на страница