logo

54% од вработените во овој регион заработуваат помалку од просечната плата во регионот која изнесува 33.311,00 MKD.

Постави на страница

x

ПелагонискиРаспределба на плати

Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиПозиции со највисока плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Software Engineer - Информациски Технологии 79.098
ИТ Директор - Топ Менаџмент 76.869
Регионален Менаџер / Директор - Топ Менаџмент 70.116
Java Programmer - Информациски Технологии 70.053
Директор за продажба - Топ Менаџмент 69.531
IT Architect - Информациски Технологии 67.111
Директор за лизинг - Лизинг 66.978
Извршен директор - Топ Менаџмент 64.672
.NET Programmer - Информациски Технологии 62.065
Програмер - Информациски Технологии 61.804
Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Асистент на професор во медицинско училиште - Образование, Наука и Истражување 11.813
Социјален советник - Медицина и Социјална заштита 12.751
Службеник на приемен пулт - Општа работа 13.251
Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување 13.636
Училишен домар - Образование, Наука и Истражување 13.946
Шивач - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 13.964
Собирач на отпад - Услужни дејности 14.390
Санитар - Медицина и Социјална заштита 14.439
Поштар - Транспорт, Логистика 14.615
Слугинка - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 14.786
Постави на страница

Постави на страница

x

ПелагонискиНајчести бенефиции

Постави на страница