logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија вообичаено се движи од 14.756,00 MKD (минимална плата) до 21.099,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија
15K
16K
17K
18K
19K
20K
 
10% 15K MKD
90% 21K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Моден дизајнер, Кројач

15.154 - 22.824 MKD
Види повеќе

Оператор на машина

14.500 - 20.557 MKD
Види повеќе

Чевлар

14.500 - 18.904 MKD
Види повеќе

Шивач

14.500 - 18.999 MKD
Види повеќе

Шивачка

14.500 - 17.959 MKD
Види повеќе