logo

Листа на позиции каде што се проценува најниска просечна месечна плата на вработените.

Позиција

Просечна нето плата

1. Асистент на професор во медицинско училиште Образование, Наука и Истражување

14.900 MKD
Види повеќе

2. Службеник на приемен пулт Општа работа

15.806 MKD
Види повеќе

3. Санитар Медицина и Социјална заштита

16.111 MKD
Види повеќе

4. Помошник наставник Образование, Наука и Истражување

16.201 MKD
Види повеќе

5. Поштар Транспорт, Логистика

16.834 MKD
Види повеќе

6. Чевлар Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

16.967 MKD
Види повеќе

7. Спасувач, Инструктор за пливање Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

17.247 MKD
Види повеќе

8. Шивачка Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

17.256 MKD
Види повеќе

9. Работник во служба за обезбедување Обезбедување и Заштита

17.270 MKD
Види повеќе

10. Дадилка Општа работа

17.369 MKD
Види повеќе

11. Негувател, Личен асистент Медицина и Социјална заштита

17.389 MKD
Види повеќе

12. Хигиеничар Општа работа

17.563 MKD
Види повеќе

13. Келнер - Собна услуга Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

17.617 MKD
Види повеќе

14. Работник на погребната служба Услужни дејности

17.695 MKD
Види повеќе

15. Работник за грижа на животни Земјоделство, Прехранбена индустрија

17.726 MKD
Види повеќе

16. Фризер Услужни дејности

17.802 MKD
Види повеќе

17. Анкетар Општа работа

17.802 MKD
Види повеќе

18. Шивач Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

17.861 MKD
Види повеќе

19. Специјалист за социјална рехабилитација Медицина и Социјална заштита

18.014 MKD
Види повеќе

20. Домаќинка Услужни дејности

18.317 MKD
Види повеќе

Споредете ја својата плата

Споредете ја вашата плата