logo

Опсегот на плати на вработените кои работат во земја Македонија, по дифолт, е во опсег од 19.406,00 MKD. (ниски плати) до 53.173,00 MKD (високи плати, реалните плати можат да бидат изедначени повисоко).

Ова е вкупната месечна плата, вклучително и бонуси. Платите значително се разликуваат во индивидуалните работни позиции. Ако сте заинтересирани за плати за одредена позиција, учествувајте во истражувањето.

Просечната нето плата во Македонија е
30K
40K
50K
 
10% заработуваат помалку 19K MKD
10% заработуваат повеќе 53K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Опсег на плата

Распределба на вработените во Македонија во групи на плати во MKD.

Плати според старосна група

Просечна плата и опсег во Македонија по возраст во MKD.

20K
30K
40K
50K
60K
<24
20K
30K
40K
50K
60K
 
 
Просек 26K
медијана 25K
10% 15K
25% 19K
75% 32K
90% 40K
25-34
20K
30K
40K
50K
60K
 
 
Просек 34K
медијана 31K
10% 17K
25% 23K
75% 42K
90% 55K
35-44
20K
30K
40K
50K
60K
 
 
Просек 38K
медијана 34K
10% 17K
25% 24K
75% 48K
90% 64K
45-54
20K
30K
40K
50K
60K
 
 
Просек 36K
медијана 32K
10% 16K
25% 22K
75% 45K
90% 62K
55+
20K
30K
40K
50K
60K
 
 
Просек 34K
медијана 30K
10% 16K
25% 22K
75% 42K
90% 56K

Најдобро платените позиции во Македонија

Список на најдобро платените позиции и нивната просечна месечна плата во Македонија (MKD).

1. Главен извршен директор Топ Менаџмент

110.718 MKD

2. ИТ Директор Топ Менаџмент

89.602 MKD

3. Контролор за воздушен сообраќај Транспорт, Логистика

87.014 MKD

4. Software Engineer Информациски Технологии

86.186 MKD

5. Регионален Менаџер / Директор Топ Менаџмент

84.998 MKD

6. Извршен директор Топ Менаџмент

84.231 MKD

7. Директор за лизинг Лизинг

79.926 MKD

8. IT Architect Информациски Технологии

75.414 MKD

9. Директор за продажба Топ Менаџмент

73.381 MKD

10. Програмер Информациски Технологии

71.253 MKD

11. Маркетинг директор Топ Менаџмент

70.770 MKD

12. Менаџер на сектор финансии Менаџмент

70.641 MKD

13. Судија Право и Законодавство

70.234 MKD

14. Економски/Финансиски менаџер Топ Менаџмент

69.373 MKD

15. iOS Developer Информациски Технологии

68.999 MKD

16. Пилот Транспорт, Логистика

68.926 MKD

17. Java Programmer Информациски Технологии

67.947 MKD

18. Инженер DevOps Информациски Технологии

67.836 MKD

19. Директор на кол центар Топ Менаџмент

67.537 MKD

20. Технички директор Топ Менаџмент

66.941 MKD

Најлошо платените позиции во Македонија

Список на најплатените позиции и нивната просечна месечна плата во Македонија (MKD)

1. Асистент на професор во медицинско училиште Образование, Наука и Истражување

14.937 MKD

2. Санитар Медицина и Социјална заштита

16.111 MKD

3. Помошник наставник Образование, Наука и Истражување

16.201 MKD

4. Службеник на приемен пулт Општа работа

16.559 MKD

5. Негувател на постари лица Медицина и Социјална заштита

16.573 MKD

6. Чевлар Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

17.110 MKD

7. Спасувач, Инструктор за пливање Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

17.247 MKD

8. Поштар Транспорт, Логистика

17.470 MKD

9. Работник за грижа на животни Земјоделство, Прехранбена индустрија

17.933 MKD

10. Работник на погребната служба Услужни дејности

17.956 MKD

11. Училишен домар Образование, Наука и Истражување

18.040 MKD

12. Келнер - Собна услуга Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

18.110 MKD

13. Анкетар Општа работа

18.174 MKD

14. Фризер Услужни дејности

18.221 MKD

15. Дадилка Општа работа

18.268 MKD

16. Рецепционер Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

18.445 MKD

17. Шивач Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

18.464 MKD

18. Портир Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

18.488 MKD

19. Негувател, Личен асистент Медицина и Социјална заштита

18.497 MKD

20. Домаќинка Услужни дејности

18.610 MKD

Најновите профили во истражувањето за плати

Список на неодамнешни испитаници чии податоци се користат во понатамошните пресметки на истражувањето на платите.

gender icon
Службеник за пресметка на плати
Економија, Финансии, Сметководство
Старосна група
Работно искуство:
6 до 10 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
791 USD
Нето плата
45.750 MKD
Годишна нето-плата
9.492 USD
Годишна нето-плата
549.000 MKD
ClockОбјавено: 2023-09-30 15:01:28
gender icon
Геодезист/Геодет
Градежништво и Недвижности
Старосна група
35-44
Работно искуство:
над 10 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
519 USD
Нето плата
30.000 MKD
Годишна нето-плата
6.228 USD
Годишна нето-плата
360.000 MKD
ClockОбјавено: 2023-09-30 14:34:32
gender icon
Помлад сметководител
Економија, Финансии, Сметководство
Старосна група
35-44
Работно искуство:
1 до 2 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
467 USD
Нето плата
27.000 MKD
Годишна нето-плата
5.604 USD
Годишна нето-плата
324.000 MKD
ClockОбјавено: 2023-09-30 12:18:07
gender icon
Директор за продажба
Топ Менаџмент
Старосна група
35-44
Работно искуство:
1 до 2 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
1.088 USD
Нето плата
62.917 MKD
Годишна нето-плата
13.056 USD
Годишна нето-плата
755.004 MKD
ClockОбјавено: 2023-09-30 05:55:41
gender icon
Административен работник, јавен службеник
Администрација
Старосна група
25-34
Работно искуство:
6 до 10 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
703 USD
Нето плата
40.667 MKD
Годишна нето-плата
8.436 USD
Годишна нето-плата
488.004 MKD
ClockОбјавено: 2023-09-30 01:13:26
gender icon
Монтер на гуми
Автомобилска Индустрија
Старосна група
35-44
Работно искуство:
1 до 2 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
450 USD
Нето плата
26.000 MKD
Годишна нето-плата
5.400 USD
Годишна нето-плата
312.000 MKD
ClockОбјавено: 2023-09-30 00:09:07
gender icon
Приправник - студент по право
Право и Законодавство
Старосна група
Работно искуство:
помалку од една година
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
208 USD
Нето плата
12.000 MKD
Годишна нето-плата
2.496 USD
Годишна нето-плата
144.000 MKD
ClockОбјавено: 2023-09-29 23:26:12
gender icon
Правник
Право и Законодавство
Старосна група
35-44
Работно искуство:
над 10 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
363 USD
Нето плата
21.000 MKD
Годишна нето-плата
4.356 USD
Годишна нето-плата
252.000 MKD
ClockОбјавено: 2023-09-29 23:15:31
gender icon
Столар
Дрвна Индустрија
Старосна група
45-54
Работно искуство:
над 10 години
Регион
Југоисточен
Образование:
Нето плата
398 USD
Нето плата
23.000 MKD
Годишна нето-плата
4.776 USD
Годишна нето-плата
276.000 MKD
ClockОбјавено: 2023-09-29 22:54:39
gender icon
IT/Technical Support Specialist
Информациски Технологии
Старосна група
25-34
Работно искуство:
помалку од една година
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
640 USD
Нето плата
37.000 MKD
Годишна нето-плата
7.680 USD
Годишна нето-плата
444.000 MKD
ClockОбјавено: 2023-09-29 22:32:07

Споредете ја својата плата

Добијте бесплатна персонализирана споредба за вашата плата.

Споредете ја вашата плата