logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Администрација вообичаено се движи од 15.480,00 MKD (минимална плата) до 31.519,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Администрација
20K
30K
 
10% 15K MKD
90% 32K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Административен работник, јавен службеник

15.525 - 28.862 MKD
Види повеќе

Администратор / оператор на наплатно место

15.797 - 25.879 MKD
Види повеќе

Архивист, администратор на регистар

14.500 - 29.500 MKD
Види повеќе

Асистент

15.295 - 27.383 MKD
Види повеќе

Главен рецепционер

15.255 - 25.040 MKD
Види повеќе

Координатор на ЕУ проекти

15.793 - 64.390 MKD
Види повеќе

Оператор во контакт центар

15.335 - 28.476 MKD
Види повеќе

Офис менаџер

18.370 - 38.685 MKD
Види повеќе

Рецепционер

15.199 - 25.703 MKD
Види повеќе

Рецепционер I

14.500 - 23.681 MKD
Види повеќе

Секретар

14.500 - 24.253 MKD
Види повеќе

Службеник за внес на податоци

14.500 - 27.774 MKD
Види повеќе

Специјалист за прокура

17.315 - 45.826 MKD
Види повеќе