logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Преведување, толкување вообичаено се движи од 19.008,00 MKD (минимална плата) до 28.156,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Преведување, толкување
20K
22K
24K
26K
28K
 
10% 19K MKD
90% 28K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Лектор

14.500 - 31.723 MKD
Види повеќе

Преведувач

18.012 - 27.968 MKD
Види повеќе

Толкувач

14.500 - 34.143 MKD
Види повеќе