logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Маркетинг, рекламирање, PR вообичаено се движи од 18.202,00 MKD (минимална плата) до 44.165,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Маркетинг, рекламирање, PR
20K
30K
40K
 
10% 18K MKD
90% 44K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

CRM specialist

24.201 - 45.709 MKD
Види повеќе

Copywriter

14.500 - 39.214 MKD
Види повеќе

DTP Оператор

14.500 - 29.542 MKD
Види повеќе

PPC specialist

16.965 - 35.534 MKD
Види повеќе

SEO analyst

16.724 - 35.761 MKD
Види повеќе

Асистент за промоции

14.500 - 29.519 MKD
Види повеќе

Веб дизајнер

19.914 - 41.575 MKD
Види повеќе

Виш претставник за продажба

16.123 - 41.196 MKD
Види повеќе

Графички дизајнер

17.180 - 33.270 MKD
Види повеќе

Маркетинг асистент

16.051 - 32.314 MKD
Види повеќе

Маркетинг истражувач/аналитичар

16.076 - 46.907 MKD
Види повеќе

Маркетинг специјалист

18.241 - 45.187 MKD
Види повеќе

Медиа планер

14.500 - 44.614 MKD
Види повеќе

Менаџер за дигитален маркетинг

18.670 - 59.813 MKD
Види повеќе

Менаџер за односи со јавноста

16.405 - 58.702 MKD
Види повеќе

Продукт менаџер

17.918 - 59.349 MKD
Види повеќе

Специјалист за дигитален маркетинг

18.109 - 41.459 MKD
Види повеќе

Специјалист за интерна комуникација

15.487 - 44.735 MKD
Види повеќе

Специјалист за социјални медиуми

14.500 - 38.141 MKD
Види повеќе