logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Општа работа вообичаено се движи од 14.572,00 MKD (минимална плата) до 27.402,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Општа работа
16K
18K
20K
22K
24K
26K
28K
 
10% 15K MKD
90% 27K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Анкетар

14.500 - 20.897 MKD
Види повеќе

Дадилка

14.500 - 20.239 MKD
Види повеќе

Општ работник

14.500 - 21.317 MKD
Види повеќе

Работник

14.500 - 24.064 MKD
Види повеќе

Службеник на приемен пулт

14.500 - 20.346 MKD
Види повеќе

Хигиеничар

14.500 - 21.101 MKD
Види повеќе

Хостеса

14.500 - 22.124 MKD
Види повеќе