logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Услужни дејности вообичаено се движи од 15.412,00 MKD (минимална плата) до 27.379,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Услужни дејности
16K
18K
20K
22K
24K
26K
28K
 
10% 15K MKD
90% 27K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Водоводџија

14.500 - 30.573 MKD
Види повеќе

Градинар

14.500 - 24.567 MKD
Види повеќе

Дизајнер на отворен простор (паркови, дворови)

14.500 - 30.138 MKD
Види повеќе

Домаќинка

14.500 - 22.152 MKD
Види повеќе

Златар

14.500 - 26.332 MKD
Види повеќе

Козметичар

14.500 - 26.293 MKD
Види повеќе

Котлар

14.500 - 23.355 MKD
Види повеќе

Педикирист, Маникирист, Техничар за нокти

14.500 - 27.132 MKD
Види повеќе

Работник во одржување

14.500 - 28.237 MKD
Види повеќе

Работник на бензинска пумпа

15.801 - 25.610 MKD
Види повеќе

Работник на погребната служба

14.500 - 22.502 MKD
Види повеќе

Сервисен техничар

14.500 - 33.295 MKD
Види повеќе

Собирач на отпад

14.500 - 24.664 MKD
Види повеќе

Стилист

14.500 - 29.125 MKD
Види повеќе

Супервизор за одржување на домаќинство

14.500 - 31.617 MKD
Види повеќе

Фризер

14.500 - 23.102 MKD
Види повеќе

Цвеќар

14.500 - 23.395 MKD
Види повеќе