logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми вообичаено се движи од 16.494,00 MKD (минимална плата) до 32.394,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми
20K
30K
 
10% 16K MKD
90% 32K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

DTP Оператор

14.500 - 29.972 MKD
Види повеќе

Makerlab manager

14.500 - 31.513 MKD
Види повеќе

Аудио инженер

14.500 - 30.855 MKD
Види повеќе

Видео монтажер

14.651 - 33.569 MKD
Види повеќе

Графичар

18.050 - 31.825 MKD
Види повеќе

Директор на издавачката куќа

14.500 - 32.855 MKD
Види повеќе

Книговезец

14.500 - 21.564 MKD
Види повеќе

Лектор

14.500 - 26.945 MKD
Види повеќе

Менаџер за реклами и промоции

16.650 - 41.543 MKD
Види повеќе

Новинар

14.500 - 33.026 MKD
Види повеќе

Оператор на камера

14.500 - 31.966 MKD
Види повеќе

Организатор

14.500 - 28.294 MKD
Види повеќе

Печатер

15.744 - 26.868 MKD
Види повеќе

Помлад графички дизајнер

17.694 - 36.520 MKD
Види повеќе

Помошен продуцент за ТВ/Филм

14.604 - 33.764 MKD
Види повеќе

Постар графички дизајнер

16.658 - 38.713 MKD
Види повеќе

Продуцент

19.320 - 42.136 MKD
Види повеќе

Радио презентер

14.500 - 28.264 MKD
Види повеќе

Соработник за дизајн

Види повеќе

ТВ презентер

14.500 - 34.320 MKD
Види повеќе

Техничар (музичка продукција)

14.840 - 34.264 MKD
Види повеќе

Техничар за печатење

14.577 - 33.757 MKD
Види повеќе

Уредник

16.673 - 39.121 MKD
Види повеќе

Уредник

14.500 - 32.417 MKD
Види повеќе

Уредувач на фотографии

14.500 - 32.306 MKD
Види повеќе