logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Автомобилска Индустрија вообичаено се движи од 24.735 MKD (минимална плата) до 56.280 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Автомобилска Индустрија
30K
40K
50K
 
10% заработуваат помалку 25K MKD
10% заработуваат повеќе 56K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Автоелектричар

23.885 - 52.706 MKD
Види повеќе

Автолимар

24.048 - 55.765 MKD
Види повеќе

Автомеханичар

23.689 - 49.127 MKD
Види повеќе

Инженер за дизајн

29.067 - 65.800 MKD
Види повеќе

Инженер за одржување

27.751 - 78.456 MKD
Види повеќе

Инспектор за квалитет

24.044 - 50.986 MKD
Види повеќе

Лакер

25.222 - 70.838 MKD
Види повеќе

Монтер на автомобилски стакла

Види повеќе

Монтер на гуми

25.287 - 61.301 MKD
Види повеќе

Оператор на машина

21.168 - 45.402 MKD
Види повеќе

Процесен инженер

28.045 - 62.520 MKD
Види повеќе

Сервисер

23.730 - 47.315 MKD
Види повеќе

Тапацер на автомобили

Види повеќе

Техничар за дијагностика

26.768 - 64.212 MKD
Види повеќе

Техничар за електротехника

27.350 - 63.362 MKD
Види повеќе

Техничар за мехатроника

26.380 - 56.514 MKD
Види повеќе

Технолог

26.529 - 55.884 MKD
Види повеќе