logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија вообичаено се движи од 15.710 MKD (минимална плата) до 30.373 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија
16K
18K
20K
22K
24K
26K
28K
30K
 
10% заработуваат помалку 16K MKD
10% заработуваат повеќе 30K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Моден дизајнер, Кројач

16.501 - 33.835 MKD
Види повеќе

Оператор на машина

15.732 - 29.789 MKD
Види повеќе

Технолог за облека/текстил

13.000 - 29.045 MKD
Види повеќе

Чевлар

14.793 - 24.960 MKD
Види повеќе

Шивач

13.168 - 26.653 MKD
Види повеќе

Шивачка

15.003 - 24.641 MKD
Види повеќе