logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Информациски Технологии вообичаено се движи од 22.604,00 MKD (минимална плата) до 75.776,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Информациски Технологии
30K
40K
50K
60K
70K
 
10% 23K MKD
90% 76K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

.NET Programmer

32.373 - 73.596 MKD
Види повеќе

ABAP Programmer

19.591 - 78.185 MKD
Види повеќе

ASP.NET Programmer

29.031 - 69.276 MKD
Види повеќе

Android Developer

21.072 - 84.623 MKD
Види повеќе

Backend developer

19.418 - 85.087 MKD
Види повеќе

Business Intelligence Specialist

17.729 - 56.448 MKD
Види повеќе

C Programmer

18.519 - 67.855 MKD
Види повеќе

C# Programmer

21.049 - 96.172 MKD
Види повеќе

C++ Programmer

20.460 - 72.054 MKD
Види повеќе

Database Administrator

16.660 - 55.999 MKD
Види повеќе

Database Analyst

17.047 - 56.677 MKD
Види повеќе

Frontend developer

23.633 - 81.725 MKD
Види повеќе

Game developer

Види повеќе

Go развивач

16.186 - 59.300 MKD
Види повеќе

IC Design Engineer

21.222 - 87.770 MKD
Види повеќе

IT Analyst

19.653 - 77.993 MKD
Види повеќе

IT Architect

25.139 - 123.704 MKD
Види повеќе

IT Business Analyst

Види повеќе

IT Consultant

18.531 - 75.913 MKD
Види повеќе

IT Network Administrator

14.500 - 58.456 MKD
Види повеќе

IT Product Manager

14.500 - 88.587 MKD
Види повеќе

IT Project Manager

26.887 - 80.567 MKD
Види повеќе

IT Security Specialist

20.049 - 77.778 MKD
Види повеќе

IT System Administrator

21.525 - 49.998 MKD
Види повеќе

IT Tester

24.500 - 71.114 MKD
Види повеќе

IT/Technical Support Specialist

15.852 - 55.928 MKD
Види повеќе

Java Programmer

25.433 - 111.822 MKD
Види повеќе

Javascript Programmer

20.268 - 77.550 MKD
Види повеќе

Microcontroller programmer

20.233 - 77.015 MKD
Види повеќе

Objective-C Programmer

18.095 - 72.629 MKD
Види повеќе

Oracle Programmer

18.769 - 77.757 MKD
Види повеќе

PHP Programmer

27.685 - 75.177 MKD
Види повеќе

Perl Programmer

16.064 - 66.443 MKD
Види повеќе

Python Programmer

25.221 - 77.496 MKD
Види повеќе

QA Automation Tester

24.637 - 94.698 MKD
Види повеќе

R Programmer

15.656 - 51.751 MKD
Види повеќе

Scrum Master

25.516 - 78.569 MKD
Види повеќе

Software Engineer

28.772 - 97.240 MKD
Види повеќе

Systems Administrator

16.459 - 52.438 MKD
Види повеќе

Systems Engineer

21.244 - 57.889 MKD
Види повеќе

User Experience Expert

17.757 - 52.775 MKD
Види повеќе

iOS Developer

22.608 - 80.139 MKD
Види повеќе

Веб администратор

15.099 - 33.951 MKD
Види повеќе

Веб дизајнер

21.121 - 59.157 MKD
Види повеќе

Дизајнер на игри

Види повеќе

Инженер DevOps

23.935 - 105.015 MKD
Види повеќе

Научник за податоци

Види повеќе

Програмер

26.404 - 92.861 MKD
Види повеќе

Ревизор на ИТ

16.321 - 47.568 MKD
Види повеќе

Руби програмер / програмер

18.341 - 80.384 MKD
Види повеќе

САП специјалист

Види повеќе

Сервисен инженер

16.339 - 44.685 MKD
Види повеќе

Сервисен техничар

14.500 - 33.273 MKD
Види повеќе

Техничар за компјутерска технологија

15.750 - 36.725 MKD
Види повеќе

Технички писател

15.963 - 44.528 MKD
Види повеќе